Pomysł na... pieczony schab ze śliwką i boczkiem || #kuchniagolikow
Po pyszny żurku, na który przepis znajdziecie >> TU <<
Pora na drugi przepis na pyszne drugie dane, czyli pieczony schab ze śliwką i boczkiem :)
Marynata:
2 łyżki musztardy sarepskiej
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
pół łyżeczki rozmarynu
2 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
duża szczypta soli
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
papryka czerwona słodka 1 duża łyżka
pół łyżeczki pieprzu->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
Przygotowanie:
1) Wszystkie składniki wymieszać. ->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w=""> ->2) Przez środek schabu długim cienkim nożem zrobić kieszeń na śliwki i boczek.
3) Śliwkę owinąć w pół plasterka boczku i upychać do schabu. Schab wypełnić z obu stron dokładnie i szczelnie. Mocno upychając.
4) Schab położyć na folii aluminiowej. Natrzeć mięso ze wszystkich stron. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 24h. Schab musi być szczelnie zawinięty, żeby nie tracił swoich soków podczas pieczenia.
5) Jeżeli ktoś woli wersję pikantną w moździerzu utłuc kulki pieprzu czarnego na grube kawałki (garść kulek pieprzu). Rozsypać to z wierzchu schabu i dopiero wtedy owinąć folią.
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">6) Wstawić do piekarnika. Temp pieczenia 200 stopni. Czas ok 2h w zależności od wagi schabu
Smacznego!!->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
->
Pora na drugi przepis na pyszne drugie dane, czyli pieczony schab ze śliwką i boczkiem :)
Marynata:
2 łyżki musztardy sarepskiej
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
pół łyżeczki rozmarynu
2 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
duża szczypta soli
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
papryka czerwona słodka 1 duża łyżka
pół łyżeczki pieprzu->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
Przygotowanie:
1) Wszystkie składniki wymieszać. ->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w=""> ->2) Przez środek schabu długim cienkim nożem zrobić kieszeń na śliwki i boczek.
3) Śliwkę owinąć w pół plasterka boczku i upychać do schabu. Schab wypełnić z obu stron dokładnie i szczelnie. Mocno upychając.
4) Schab położyć na folii aluminiowej. Natrzeć mięso ze wszystkich stron. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 24h. Schab musi być szczelnie zawinięty, żeby nie tracił swoich soków podczas pieczenia.
5) Jeżeli ktoś woli wersję pikantną w moździerzu utłuc kulki pieprzu czarnego na grube kawałki (garść kulek pieprzu). Rozsypać to z wierzchu schabu i dopiero wtedy owinąć folią.
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">6) Wstawić do piekarnika. Temp pieczenia 200 stopni. Czas ok 2h w zależności od wagi schabu
Smacznego!!->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">->
<- dzierzu="" mo="" p="" to="" utrze="" w="">
->
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz